Športna agencija Alpin Action

Poglej na zemljevidu

Tradicija, izkušeni vodniki, kvalitetna oprema, zavarovanje.

Program:
Vodeni izleti: rafting, minirafting, šola kajaka, vodeni kajak spusti, soteskanje/canyoning, rečni bob/hydrospeed, riverbug, kanu, potovalni kajak, sit-on-top, stand-up-paddle board, izleti s štirikolesniki, terensko jahanje.

Tečaji: kajak, western jahanje.

Dodatne storitve: trgovina kajakaške opreme priznanih proizvajalcev, izposoja kajakaške opreme, Dagger test center.

Lokacija: v centru vasi Trnovo ob Soči.

O aktivnostih:
Rafting na reki Soči navdušuje tako družine in otroke kot tudi adrenalina željne obiskovalce. Stabilen gumijast čoln, v katerem se lahko pelje do 8 oseb, je pod vodstvom izkušenega vodnika idealen način spoznavanja reke, njenih brzic, tolmunov in neokrnjene narave.

Mini raft je manjši gumijast čoln za dve ali tri osebe. Čez brzice reke Soče vas z mini raftom lahko pelje vodnik ali pa mini raft peljete sami, v spremstvu vodnika v kajaku.

Kajak - Reka Soča s svojimi pritoki nudi spuste različnih težavnostnih stopenj, idealnih za učenje in izboljšanje tehnike v vseh kajakaških disciplinah. Poleg vodenih spustov in kajak šole Alpin Action nudi širok izbor kajakov in kajakaške opreme za nakup in izposojo.

Zaradi neposrednega stika z vodo nekateri uvrščajo hydrospeed med najbolj ekstremne športe na reki Soči. Poganja in usmerja se s pomočjo plavutk. Živahnejši kot je tok reke, razburljivejša je vožnja.

Soteskanje nudi odkrivanje neokrnjene narave v skritih kanjonih, ki jih je v apnenec izklesala voda. Vključuje hojo po soteskah, spuščanje po vrveh, dričanje po naravno oblikovanih toboganih in slapovih, skakanje v kristalno čiste tolmune in plavanje.

Riverbugging je popolnoma nov način spuščanja po rekah. Manjše, lahko (7 kg), stabilno, napihljivo plovilo odlikuje izjemna vodljivost. Na njem sedimo in ga usmerjamo s plavutkami na rokah in nogah.

Jahanje - Izleti različnih težavnosti in dolžin za začetnike in izkušene jahače: sprehodi vzdolž reke, krajše terenske ježe, daljši trekingi, sprehodi s ponijem in šolo western jahanja. Prav posebno doživetje so večdnevni trekingi v gore z nočitvami v bivakih in planinah.

Izjemna razgibanost površja in obilica makadamskih poti, gorskih cest, gozdnih cest in kolovozov ponujajo neomejene možnosti za izlete s štirikolesniki, s katerimi zlahka premagamo strme in zahtevne terene in uživamo v odkrivanju naravnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti Posočja.

Potovalni kajaki so precej daljši kot kajaki namenjeni veslanju po divjih vodah in zato tudi mnogo hitrejši. Namenjeni so potovanju po morju, jezerih in mirnih delih rek. Alpin Action organizira krajše izlete in večdnevne ekspedicije tako za začetnike, kot za izkušene veslače.


Alpin Action
Canyon 4 d.o.o.
Trnovo ob Soči 26a
SI – 5222 Kobarid
T: 05 384 55 04
F: 05 384 55 05
M: 041 708 132
alpin.action@siol.net
www.sloveniarafting.si