Koledar dogodkov

Dogodek: Kobariški pust

Datum: 25.02.2017
Ura: 14:00

Kraj: Kobarid

center Kobarida

"Lansko leto smo v Kobaridu po 64 letih obudili starosvetno masko SOURәNKOV (soure) in jo pripeljali na Kobariški plac, nazaj med ljudi in med mlade rodove. Skratka zelo veseli smo bili, da smo staro šego in navado oteli pozabe" navdušeno pripoveduje Vilma Purkart (Zavod Feniks).

Starosvetne maske so predkrščanske in na Kobariškem so se do današnjih dni ohranile v Drežnici, Drežniških Ravnah in Magozdu, tudi v Vrsnem in v Kobaridu do leta 1952. Leta 2016 so se Sournki vrnili na Kobariški plac!
 
In glede na pozitiven odziv domačinov, ljubiteljev pusta in medijev, je Zavod Feniks ponovno združil številne prostovoljce in ob podpori Občine Kobarid, Posoškega razvojnega centra, Krajevne skupnosti Kobarid in Turističnega društva Kobarid, Kobariški pust vrnil na plac.

V soboto, 25. februarja ob 13. uri, se bodo pustne maske zbrale pred OŠ Kobarid. Pustni sprevod bo ob spremljavi harmonike šel po Gregorčičevi in Krilanovi ulici na Kobariški plac, kjer se bo, ob 14. uri, začela PUSTNA ZABAVA, z igrami, skečem, plesom in pustnimi dobrotami. Kobarid bo zaživel v barvah pusta!

Kobariškim sournkom se bodo pridružili mladi sournkči, tastara dva, talepa dva, cgajnarji in novodobne maske.
Organizator pa je poskrbel tudi za presenečenje ...

Vabljeni v Kobarid! Zabavno bo!
 

Organizator:

Zavod Feniks v sodelovanju z Občino Kobarid, PRC, KS Kobarid

< Ogled celotnega koledarja dogodkov