Koledar dogodkov

Dogodek: Koncert Aikula

Datum: 17.02.2017
Ura: 21:00

Kraj: Tolmin

MMC Mink, Tolmin

Petek, 17.2.2017, Center MinK Tolmin

AIKULA - koncert ob izidu albuma
+
Period VI. - predskupina
+
Severin Jug - pred, med in po

AIKULA

Čeprav obstaja šele 10 let, sega zgodovina zasedbe Aikula desetletje nazaj, ko je Zoran (pevec) s prijatelji Janom Pivkom (kitara), Rokom Kovačičem (bobni) in Jernejem Kobalom (bas) v polnočlanski bend prestrukturiral legendarni “The System”, katerega prva verzija “The System” je bil 3-članski balkan-noise project. Po nekaj izdanih CD-jih (Limbabwe records), nastopih, razpadih in ponovnih združitvah je The Systems dokončno poniknil. A sošolci in prijatelji iz otroštva so se spet znašli v prostoru za vaje, pridružil se jim je še Tilen Božič, ki je prevzel bas od Jerneja, slednji pa je zvok zasedbe obogatil z doma narejenim inštrumentom, poimenovanim “dvoglava Hidra”. Skupaj so preigravali stare skladbe v novih verzijah in z ustvarjanjem novih pesmi je nastala Aikula. Po nekaj preizkusnih nastopih Aikula postaja presenečenje slovenskih odrov, ki se širi v tujino, saj so igrali po številnih evropskih prestolnicah (Bruselj, Berlin…) Aikula izraža “zvok meje Balkana”, podzemni rock v stilu sedemdesetih z hripavim vokalom. V maju se je Aikula pridružila legendarnim Psychic TV/PTV3 ne evropski turneji. Njihov nov album bo produciral Jeff Berner (Naam, Psychic TV, Death Stars).
Album bo na vinilu izšel pri založbi American Angry Love v začetku leta 2017. V oktobru 2016 pa so fantje izdali kaseto z naslovom 'Absurd & Bizzare'.
Po prepričljivem nastopu na pretekli Sajeti se AIKULA vrača v Tolmin, tokrat v podzemni Center Mink, kjer nam bodo predstavili še vroč izdelek.

Zasedba

Zoran Zelenović - vokal,
Jan Pivk - kitara,
Žan Gantar - bass,
Pegam Podobnik - bobni

http://aikula.me/
https://www.facebook.com/Aikula-281533635335060/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=VtNkxNx6p50
https://www.youtube.com/watch?v=QK8xL0t3eR8

Period VI.

Period VI. je Idrijska glasbena skupina, ki igra avtorske moderne rock komade. Bend sestavlja 5 članov; na vokalu Žan Sedej, solo kitara Tilen Fortuna, ritem kitara in back vokali Blaž Ogrič, bass kitara Tomaž Loštrek in Boštjan Vidmar na bobnih. Fantje bodo v kratkem izdali svojo prvo ploščo z naslovom Age of Madness, z njo pa bo prišel tudi prvi videospot komada z naslovom "Are We Fools?". Skupina je že večkrat uspešno pretresla odrske deske in jih namerava tudi v bodoče. Svoj glasbeni opus pa iz dneva v dan širijo, saj se pripravljajo na snemanje nove plošče.

Pred in po koncertu bo glasbo vrtel didžej Severin Jug.

MMC MinK
Gregorčičeva 2, Tolmin
W: www.mmcmink.org
FB: MMC MinK stran

 

< Ogled celotnega koledarja dogodkov