Kobarid

Poglej na zemljevidu

Kobarid je prijazno mestece, najbolj znano zaradi prve svetovne vojne.

Območje Kobarida, majhnega kraja pod mogočnim Krnom (2244 m), poleg mesta Kobarid in okolice obsega Breginjski kot, Livško, Trnovsko sotesko – središče raftinga in kajakaških podvigov – ter čudovite gorske vasice pod Krnom (Drežnica, Vrsno, Krn).


Kobarid 100 letnicaNajvečji pečat je Kobaridu pustila 1. svetovna vojna. Pripoved o zgodovini kraja in predvsem o soški fronti je podana v Kobariškem muzeju, najboljšem evropskem muzeju leta 1993. Eksponati, veliki reliefi okoliškega gorovja, bogato fotografsko gradivo in multivizijska projekcija tankočutno pripovedujejo zgodbo težkih in krvavih dni ob Soči. Spomini in ostaline soške fronte so v naravi povezani v Pot miru.


Ključne kobariške znamenitosti v bližini mesta – slap Kozjak, sotesko reke Soče, ostaline prve svetovne vojne, arheološko najdišče Tonocov grad ter Kobariški muzej in Muzej sirarstva– povezuje Kobariška zgodovinska pot.


Kobarid je tisto mesto v Sloveniji, ki se lahko pohvali z največjim številom odličnih restavracij v tako majhnem kraju. Tudi za najbolj razvajene ljubitelje dobre hrane in vrhunskih vin bo obisk Kobarida veliko doživetje.


Tako kot ostali kraji v dolini Soče se tudi tu pohvalijo z izjemno naravno dediščino in široko paleto možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Rafting, kajak, hidrospeed, gorsko kolesarjenje, jadranje s padali, pohodništvo in planinstvo, ribolov – prav vsakdo si lahko najde svoj najljubši program.

Tiskane brošure in zloženke o Kobaridu:

 

Namig: Osveži kamero s sočasnim klikom na Ctrl in R oziroma si kamero v živo oglejte na povezavi SPLETNA KAMERA KOBARID.

Spletna kamera kobariškega trga

LTO Sotočje - TIC Kobarid
Trg svobode 16
SI-5222 Kobarid
T: 05 380 04 90
E: info.kobarid@lto-sotocje.si